Tokluk hissi vermeyen ve kanserden kalp hastalıklarına ve karaciğer yetmezliğine kadar birçok kronik hastalığa yol açtığı ileri sürülen nişasta bazlı şeker (NBŞ), Fransa, Hollanda ve İngiltere’de yasaklandı. Bağımsız bilim adamlarının, “Mısırdan elde edilen NBŞ’de yüksek oranda fruktoz (meyve şekeri) var. Fruktoz, tokluk hissi uyandırmaz aksine yedikçe yedirir. Kronik hastalıklar salgına dönüşmeden önlem alınmalı” dediği NBŞ için Türkiye bir cennet durumunda. Türkiye’de mahkemeler, şirketlere ‘kotayı düşür’ dese de Bakanlar Kurulu yetkisini, kotayı artırma yönünde kullanıyor.(alıntı)
zararları ülkemizde çok fazla bilinmesede, çevremde olan herkese bu durumu bildiriyorum. içtiğimiz serinletici içeceklerden, sağlıklıdır dediğimiz meyve sularına kadar bazı marka gofretlerinde çikolatalarında. bütün yediklerimi inceleme altına aldım bazı tuzlu gıdalarda dahi bulunuyor. ne kendiniz bu gıdaları tüketin nede sevdiklerinize izin verin. piyasada olan kolaları inceleyin lütfen meyve sularına bakın içindekiler de neler yazıyor hepimizi sağlıksız bir topluma iten zararsızmış gibi görünen bu tatlar bizi tehdit etmekte.
Prof. Dr. Sönmez, obezite sonucu oluşan insülin direncinin de reaktif hipoglisemi ve açlık duygusuna neden olarak, sürekli yemek yiyen ve doymayan şişmanlar yarattığına işaret ederek bisküvi, kolalı içecekler, şekerlemeler, çikolata, gofret, ucuz hamur işi tatlılar, hazır pasta ve keklerde şuursuzca mısır şurubu şerbeti kullanıldığını ve bilgi olarak sadece “Nişasta Bazlı Sıvı Şeker’’ ifadesinin baş harfleri, “NBSŞ” hatta sadece “NBŞ’’ ibaresinin bulunduğunu kaydetti. Prof. Sönmez,mısır şurubunun bu özellikleriyle tatlı sektöründe imalatçılar tarafından tercih edildiğini aktardı.(alıntı)
LÜTFEN YEDİKLERİNİZİ MERCEK ALTINA ALIN BUNU HEM KENDİNİZ İÇİN HEMDE ÇOCUKLARINIZ İÇİN YAPIN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder